Nu går vi mot 2014

Oj vad jag inte varit speciellt duktig på att uppdatera men om jag ska vara helt ärlig tror jag att jag jobbat för mycket med fotografi denna terminen att jag behövt varva ner mellan fotograferingarna ihop med min familj, speciellt nu innan jul. 

Fick väl även en svacka med det här med profilering av skärmen och färger och allt var det heter, men nu är jag hyfsat nöjd (blir aldrig 100% nöjd någonsin oavsett) och nu använder jag Crimsons färgprofil. Här kommer lite info om det som jag har på min webbsida.
 
"Att tänka på vid utskrift

Alla datorskärmar har sin egen färgrymd vilket gör att fotografier visas olika från skärm till skärm och sedan totalt olika vid utskrift helt beroende vart man skriver ut.

Eftersom jag ger ut högupplösta filer så kan jag inte bestämma vart ni ska skriva ut men jag vill att ni är medvetna om att det skiljer sig åt. Samma om ni har en dålig äldre skärm, eller en skärm som är anpassad till spel. Alla dessa faktorer påverkar vad ni ser.

Så jag har försökt anpassa min datorskärm med Crimsons färgprofil därför är det Crimson jag rekommenderar och väljer man att framkalla på annat ställe så är det helt på eget ansvar, då färger kan skilja sig åt, samt bilder kan bli mycket mörkare."

http://www.crimson.se

Nya priser.

Efter att ha provat som fotograf i ca 5 månader med relativt billigt pris i förhållande med andra, så har jag känt av vad som är rimligt i förhållande till min tid och arbetet jag lägger ner. Jag har provat allt från nyfödd, till baby, till barn till syskon och familjefotograferingar. Jag har fotograferat långt över min satta tid många gånger. Jag försöker köpa in ny rekvisita och annat till min kamerautrustning  för att kunna variera och leverera mer.

Nu måste jag dock höja priserna. Inte chockhöjning, absolut inte. Men jag måste dra in på gränserna och förtydliga dem samt höja lite så det betalar sig lite till det jag lagt ut. Naturligtvis gäller gamla priserna för er som bokat in under 2014.

Dessutom med de nya priserna så kommer även framkallade bilder att levereras utav de valda JPEG filerna som ingår. Så man får fortfarande JPEG filer så klart, men de har gått ner lite i antalet. Läs gärna i min PDF jag gjort. Den hittar ni under Priser på min webbsida.

Ha en skön fortsatt julafton!!!! Nu ska jag krypa upp och sova tillsammans med min familj!